Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi
Açılış
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi
Davetli Konuşmacıların Konuşması
PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA -Kayseri Üniversitesi Rektörü
PROF. DR. RECEP ÇİÇEK – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı
PROF. DR. KAMİL BOSTAN – İstanbul Aydın Üniversitesi G.S.F. Gast. ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı
PROF. DR. GÜLDEN BAŞYİĞİT KILIÇ – Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
1. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1
Turist Rehberliğinde Uzmanlaşma Üzerine Bir Literatür İncelenmesi
CEM TÜMER
Otel Çalışanlarının Sıfır Atık Bilgileri ve Çevresel Kaygıları Üzerine Bir Literatür İncelenmesi
KÜBRA RUKİYE ŞENDUR
Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı: TR-I Kriterleri ve Turizm Sektörünün Etkileri
DOÇ. DR. MEHMET BAHAR
ÖĞR. GÖR. SİNAN BARAN BAYAR
Sürdürülebilir Gastronomiyle Bütünleşen Toprak Etiği ve Fitoterapi: Doğadan Sofraya Yeni Bir Yaklaşım
Öğr. Gör. Sinan Baran BAYAR
Büşra KAYA
Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa
Yeşil Konaklama İşletmeleri ve Müşteri Deneyimi
Fulya Gülşen ALTINSOY
1. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2
Gastronomide Karbon Ayak İzi Kavramı
DOÇ. DR. EMRE HASTAOĞLU
Geleneksel Artizan Türk Peynirlerinin Liyofilize Edilmesi ve Duyusal Analizler
EBRU YILDIRIM
CELAL CAN YALÇINER
DOÇ. DR. İLKAY YILMAZ
Alternatif Protein Kaynakları İle Et Benzeri Ürün Üretiminde Yeni Eğilimler: 3D Baskı Teknolojisi Uygulamaları
DOÇ. DR. AZİM ŞİMŞEK
Gastronominin, Gıda Krizi ve Yapay Et Tüketimine Bakış Açısı Üzerine Bir Literatür İncelenmesi
TUĞBA AKKURT DÜZGÜN
1. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu
Kolajen Hidrozilat İçeren, Şeker İlavesiz, Antioksidanı Yüksek Laktozsuz İçecek Üretimi
ÖĞR. GÖR. GÖKÇE GENÇ
HAYRİYE ERDOĞAN
RÜMEYSA ÇAKMAK
Kozalak Şurubu: Geleneksel Bir Şifa Kaynağı
ARŞ. GÖR. ESRANUR TANCELAL CAN YALÇINER
ARŞ. GÖR. SEBAHAT
ÖZDEMİR, DR. NADİDE
SEYHUN, PROF. DR. RASİM ALPER ORAL
Farklı Bakliyat Aquafabalarının Kullanım Potansiyeli
GÜLŞAH TURHAN
ARŞ. GÖR. BURCU SARI GENÇAĞ
Fonksiyonel Gıda Yaklaşımı: Dut Kurusu İle Kakaolu Fındık Kreması Geliştirme
İLAYDA YILMAZ
AYLİN AYDIN
BERFİN MAVİŞ ÇÖÇELLİ
ABDULLAH HOCAOĞULLARI
ARŞ. GÖR. BURCU SARI GENÇAĞ
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi
Öğle Yemeği (Uçhisar Kaya Suit Otel)
2. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1
İç Göç Turizm Girişimciliği ve Kırsal Kalkınma Üzerine Bibliyometrik Analiz
PROF. DR. ECE KONAKLIOĞLU
ARŞ. GÖR. FATIMA TÜZZEHRA ALBAYRAK
Türkiye Turizmine Yönelik Güvenlik Algısı Nasıl Kuruluyor? Travel Weekly Üzerinden Söylem Analizi
MUHAMMED MELİK BAYAM
DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT
En İyi Turizm Köyü Mustafapaşa’nın Yaşam Döngüsü Analizi
BERİVAN GEZMİŞ
DR. SEZİ AYDIN
YETKİN BULUT
Unutulmaya Yüz Tutmuş Su Değirmenleri: Yomra İlçesi Örneği
AYLA NUR ÇAKIROĞLU
DİDEM BAYRAK
NERGİZ GÜNGÖR
AYŞE ŞAHİN
Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Sorumlu Turizm ve Destinasyonların Gelişimi
Fulya Gülşen ALTINSOY
2. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2
Selçuklu ve Beylikler Dönemi Mutfak Kültürü
UZMAN EZGİ ETER
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK
Gökçeada Yöresel Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma: Cicirya Pidesi
DOÇ. DR. SERDAR EGELİ
ÖĞR. GÖR. MEHMET GÜL
ÖĞR. GÖR. ÖZKAN YAZAR
Hardaliye İle Et Yemekleri Eşleşmesinin Araştırılması
CELAL CAN YALÇINER
DOÇ. DR. İLKAY YILMAZ
Hem Karnım Doysun Hem Aşım Dursun: Lotfi Zade’den Alev Alatlı’ya Bulanık Mantık ve Selçuklu Gastronomisi
PROF. DR. BAŞAK BURCU EKE
2. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu
Vegan Beslenmeye Yönelik Alternatif Süt Ürünleri Uygulamalarında Kestane Sütü; Tiramisu Örneği
ASENA UMAY BEĞEN
DOÇ. DR. OYA ÖZKANLI
Aquafaba İle Bitki Bazlı Fonksiyonel Dondurma Üretimi
ŞEYDA İNALOĞLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ NADİDE SEYHUN
DR. ÖĞR. ÜYESİ SUZAN TİREKİ
Sürdürülebilir Turizm Bağlamında Somut Olmayan Kültürel Miras: Kapadokya Mutfağı
ÖĞR. GÖR. YEŞİM TÜRKER
Gaziantep Mutfağına Özgü Alternatif Ürün Geliştirme: Tarhun Otlu Antep Peyniri
İLAYDA TUNÇERDEM
DOÇ. DR. OYA ÖZKANLI
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi
Kahve Molası
3. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1
Metaverse ve Sanal Gastronomi Deneyimleri: Dijital Restoranlar, Sanal Tat Testleri ve AI Tabanlı Lezzet Simülasyonları
BÜŞRA KAYA
ÖĞR. GÖR. SİNAN BARAN BAYAR
ARŞ. GÖR. YUNUS EMRE KARAMAN
Gastronomi Ve Sıfır Atık Kavramları Üzerine Bir Derleme
İREM BAĞCI
DOÇ. DR. CEM BALTACIOĞLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ EZGİ DEMİR ÖZER
Yiyecek ve İçecek Rotaları İle İlgili Makalelerin Bibliyometrik Analizi
MEHMET ÖLÇÜCÜ
DOÇ. DR. METİN SÜRME
Gastronomi Kültüründe Bozulma: Gastrovandalizm Kavramı ve Etkileri
RANA NUR DEMİR
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ
3. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu
Nörogastronomi Konulu Çalışmların Bibliyometrik Bir Analizi
DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ ILGAZ
ÖĞR. GÖR. ÖZLEM YILDIRIM
Animasyon Filmlerinde Gastronomi Temasının Seyahat Etme Niyetine Etkisi
BETÜL KAHVECİ
DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT
3. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2
Gelenekselden Moderne: Salep İle Fonksiyonel Bir İçecek Geliştirme Süreci
DOÇ. DR. ALEV SÖKMEN
ARŞ. GÖR. YAĞIZ BATUHAN ERASLAN
ARŞ. GÖR. AHMET TUĞRUL KARAMUSTAFA
Niğde Mutfak Kültüründe Alay Ekmeği: Etnogastronomik Bir Araştırma
ÖĞR. GÖR. ŞİNASİ ÖZMEN
Vegan ve Glütensiz Sağlıklı Atıştırmalık: Kraker Örneği
SUDE SENA TULUK
DR. ÖĞR. ÜYESİ NURTEN BEYTER
Tutmacı’nın Çeviri Eseri Tabiatname İle Hıltlar Teorisi Kapsamında Şerbet ve Yemek Eşleşmeleri
PROF. DR. HAKAN TURGUT
ÖĞR. GÖR. SERVET KAZIM GÜNEY
4. Oturum
Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1
Herşey Dahil Sistemde Otel Tüketicilerinin Açık Büfe Davranışları: Antalya Lara Bölgesinde Beş Yıldızlı Otel İşletmesinde Örnek Olay Çalışması
DOÇ. DR. OLCAY KİLİNÇ
DOÇ. DR. UĞUR KİLİNÇ
Füzyon Mutfağın Gastronomi Turizmine Katkısı Bağlamında Bir Ürün Geliştirme: İnci Kefalli Çin Pilavı
BÜŞRA ELEM YILDIRIM
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHRA BULUT
Füzyon Mutfağı Akımının Dünya Mutfakları Kapsamında Sentezlenmesi: Türk ve Meksika Mutfağı
SUDE YILDIZDÖKEN
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHRA BULUT
Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Çevresindeki Tıbbi-Aromatik Bitkilerin İncelenmesi: Sağlık, Kırsal Kalkınma ve Bölge Turizmine Katkıları
ÖĞR. GÖR. HİKMET HABERAL
ERSİN UĞUR AYDIN
MS Teams
MS Teams Online Oturum Hazırlıkları
1. Oturum
MS Teams ODA 1
Turizm Literatüründe Yapay Zekanın Gelişimi: Tarihsel Bir Perspektif ve Çağdaş Bakış Açıları
DR. ÖĞR. ÜYESİ BURAK ATASOY
Yerel Aktiviteler ve Ürünlerle Alternatif Turizmin Ege’deki İyi Örnekleri
EMRE CAN YÜCEOĞLU
Demans Kafelerin Rekreasyon Bağlamında Değerlendirilmesi
NELİZ ÇETİNER
Gastronomi Turizminde Dijital Haklar ve Etik İlkeler
DR. ÖĞR. ÜYESİ BEGÜM İLBAY VATAN
Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonu Üzerine Bir Literatür İncelemesi
HELİN SİDAR GÜNEŞ
Oda 1: https://kpdk.link/ODA110001115
1. Oturum
MS Teams ODA 2
Determining Factors Affecting Sustainable Employability; Evidence from Restaurant Staff
DOÇ. DR. MONA BOUZARİ
Determining the Outcomes of Green Organizational Culture in Restaurants; Evidence from Restaurant Staff
DOÇ. DR. MONA BOUZARİ
DR. ÖĞR. ÜYESİ NESRİN TUNCAY
ÖĞR. GÖR. FURKAN TİRALİ
Modernleşmenin Yerel Yemek Kültürü Üzerindeki Etkisi
DR. ÖĞR. ÜYESİ NESRİN TUNCAY
Characteristics of Food Trends and Its Evolution
ÖĞR. GÖR. FURKAN TİRALİ
Sustainability in Gastronomy: Zero Waste Strategies
PROF. DR. NESRİN M. BAHÇELERLİ
DR. ÖĞR. ÜYESİ SALİM AKYÜREK
Oda 2: https://kpdk.link/ODA210001115
1. Oturum
MS Teams ODA 3
Yemek Tercihlerinin Arkasındaki Duygusal Bağlantılar
DR. ÖĞR. ÜYESİ MELTEM KÖKSAL
Gastronomik Kültürel Miras Kapsamında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Yeri
DR. GÜRAY KARACIL
1453 – 1500 Yılları Arasında İstanbul’da Sokak Lezzetleri ve Halkın Tüketim Alışkanlıkları
ÖĞR. GÖR. BURA ÖZGÜL
Gastronomi Perspektifinde Veblen, Gösterişçi Tüketim ve Veblen Etkisi: Bir Bibliyografî Çalışması
ALPEREN KÖK
DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜŞRA SAĞDIÇ
Endüstri 4.0 ve Sanal Restoranların Yükselişi: Bulut Mutfak Modellerinin Kavramsal Analizi
ÖĞR. GÖR. TUĞÇE SOYADLI
Oda 3: https://kpdk.link/ODA310001115
1. Oturum
MS Teams ODA 4
Tarihten Sofraya: Geleneksel Bir Tatlı Olarak Lök
ALEYNA MUTLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET EMİRMUSTAFAOĞLU
Kirli Hanım Peyniri
CAN DEMİR
DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET EMİRMUSTAFAOĞLU
Turizm İşletmelerinde Sıfır Atık Yeterliliği ve Gıda Atıklarının Ayrıştırma Verimliliği İstanbul Örneklemesi
ÖĞR. GÖR. TÜRKER AZİM HORUZOĞLU
Samsun Yöresel Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetlerinin Değerlendirilmesi
DR. ÖĞR. ÜYESİ SERPİL KAYA
Amarant’ın Mutfakta Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
ELİF CAN
DOÇ. DR. YENER OĞAN
Oda 4: https://kpdk.link/ODA410001115
MS Teams
Kahve Molası
2. Oturum
MS Teams ODA 1
Nörogastronomide Çoklu Duyusal Algı: Lezzet Deneyiminin Bilişsel ve Duyusal Boyutları – Sistematik Derleme
EYLÜL BİLGİN
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK
Yenilebilir Böceklerin Görsel Medya Perspektifinden Değerlendirilmesi
BÜŞRA ŞANLI
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK
Restoranlarda Helal Gıda Sertifikasyonu ve Uygulamalarının Araştırılması
NEFİSE TOP
İLAYDANUR GÜVEN
FATMA NUR ARAS
ŞEYMA NUR YÜREKTÜRK
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ
Gastronomi Öğrencilerinin Helal Gıda Konusundaki Bilgi ve Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesi
NEFİSE TOP
İLAYDANUR GÜVEN
FATMA NUR ARAS
ŞEYMA NUR YÜREKTÜRK
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ
Adana Kebabının Tarihi ve Kurumsal Yolculuğu Üzerine Bir İnceleme
ÖĞR. GÖR. SEDAT DEĞİŞGEL
Oda 1: https://kpdk.link/ODA111301245
2. Oturum
MS Teams ODA 2
Göçmen Mutfak Kültüründe Yavaş Yemek (Slow Food) Hareketi
DR. TANER AKKOÇ
Türkiye’nin Yenilebilir Mantar Çeşitleri
ASLI TUNÇ
Gastronomi Rehberliğinde Uzmanlaşma
PROF. DR. KENAN GÜLLÜ
ARŞ. GÖR. DİDEM BILDIRCINGİL
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Sürdürülebilirlik: Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Üniversiteler Üzerine Bir İnceleme
DR. ÖĞR. ÜYESİ EFE KAAN ULU
Bayburt’un Yenilebilir Yabanî Otları ve Bu Otlardan Yapılan Yemekler
DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER CEYHUN APAK
DR. ÖĞR. ÜYESİ HAMİ ÜNLÜ
ÖĞR. GÖR. MİRAÇ İLYAS KIVANÇ
Oda 2: https://kpdk.link/ODA211301245
2. Oturum
MS Teams ODA 3
Bayburt’un Yenilebilir Yabanî Otları ve Bu Otlardan Yapılan Yemekler
ÖĞR. GÖR. DAMLA SARI
Arı Ürünlerinin Fonksiyonel Devrimi: Üretimden Gastronomiye ve Gıda Teknolojilerine Sürdürülebilir Yaklaşımlar
ÖĞR. GÖR. DR. SİNEM TÜRK ASLAN
Geleceğin Sofralarına Teknolojik Bir Bakış: 3D Gıda Baskısı
ELVAN GÖKÇEN TOPBAŞ
PROF. DR. KEZBAN CANDOĞAN
Alglerin Gıda ve Gastronomi Alanında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
ELİF ÇİĞİLTEPE
DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA DEDEBAŞ
İlibada Bitkisinin Gastronomi Alanındaki Önemi
ELİF ÇİĞİLTEPE
DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA DEDEBAŞ
Oda 3: https://kpdk.link/ODA311301245
2. Oturum
MS Teams ODA 4
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Patatesin Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Kalitesi Üzerindeki Etkisi
AHSEN GEMİCİ
ARŞ. GÖR. ERKAN KAHRAMAN
BURAK CIRIK
DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE OLUM
Sürdürülebilir Gıda Üretiminde Sensör Tabanlı İzleme Sistemlerinin Kullanımı
GANİME BEYZANUR VAR
DOÇ. DR. CEM OKAN ÖZER
Fermente Sucuk Üretim Teknolojisinin Çevresel Etkileri ve Sürdürülebilir Üretim Yaklaşımı
SEVGİ ARSLAN
DOÇ. DR. CEM OKAN ÖZER
Türkiye’de Satışa Sunulan Protein Barların Besin Etiketlerinin İncelenmesi
ARŞ. GÖR. MELİKE NUR ÇELİKAYAR
ARŞ. GÖR. BAHAR YALÇIN
ALEYNA BALIK
Karmin Gıda Katkı Maddesinin Gıda Sanayide Kullanım
İLAYDA ELİBOL
Oda 4: https://kpdk.link/ODA411301245
MS Teams
Öğle Arası
3. Oturum
MS Teams ODA 1
Yiyecek-İçecek Sektöründe Finansal Teknoloji (Fintek) Çözümleri: Bir Literatür İncelemesi
DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET BEYAZGÜL
Soğan Kabuklarının İşlenerek Antoksidan Özellik Kazandırılmış Sos ve Krema Halinde Mutfaklarda Kullanımı
MELTEM GÜLEŞ
DOÇ. DR. GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI
Yiyeceklerin Psikolojik ve Duygusal Etkileri
UĞUR CAN AYKANAT
Yerel Ürünlerin Markalaşması: Kenger Kahvesinin Coğrafi İşaret Potansiyeli ve Turizmdeki Yeri
YAĞMUR DEĞERLİ
ARŞ. GÖR. DOĞAN ÇAPRAK
Gökçeada (İmroz) Keçi Sütünün Pazarlanması
ALEYNA DİNÇ
DR. ÖĞR. ÜYESİ SENEM ERGAN
Türkiye’de Michelin Restoranların Ulaşılabilir Tarafı: Bib Gourmand Restoranlara Yönelik Tüketici Tutumu
DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT
DOÇ.DR. ZUHAL ÇİLİNGİR ÜK
Oda 1: https://kpdk.link/ODA114001515
3. Oturum
MS Teams ODA 2
Sosyal Medyada Gastronomik Rota ve Kültürel Deneyim Paylaşımları: Instagram Hashtag İncelemesi
ARŞ. GÖR. DR. RAGIP UÇAK
Siirt’in Gastronomik Kimliği: Yerel Yiyecek Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Çalışma
EYÜP UYANIK
BEYZA İNAN
MEHMET ESKİOCAK
DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜL DAMLA KILIÇ
Sürdürülebilir Restoranlar ve Yeşil Nesil Restoran Hareketi
DR. ELİF DİKMEN DİRİÖZ
Gastronomi ve Sanatın Buluşma Noktası: Yenilebilir Sanat
BETÜL KARABIYIK
ARŞ. GÖR. SAMET CAN AKSU
Oda 2: https://kpdk.link/ODA214001515
3. Oturum
MS Teams ODA 3
Amla (Phyllanthus emblica L.) Bitkisinin Kanser Hücreleri Üzerindeki Antikanser Aktivitesinin Araştırılması
SAADET KÖSE
DR. ÖĞR. ÜYESİ SEVİNÇ TAY
Glutensiz Gıda Üretiminde Pirinç Ununun Önemi
SEVDE KARA YİĞİT
DR. KATİBE SİNEM CORUK
DOÇ. DR. HANDE BALTACIOĞLU
Fonksiyonel Besin
FATMA EBRAR ÖZTÜRK
DOÇ. DR. HANDE BALTACIOĞLU
Aydın İli Yöresel Yemeklerinin Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin İncelenmesi
ARŞ. GÖR. BAHAR YALÇIN
ARŞ. GÖR. MELİKE NUR ÇELİKAYAR
İLAYDA BALIKCI
İç Göç, Turizm Girişimciliği ve Kırsal Kalkınma Üzerine Bibliyometrik Analiz
Arş. Gör. Fatıma Tüzzehra ALBAYRAK
Prof. Dr. Ece KONAKLIOĞLU
Gastronomik Kültürel Miras Kapsamında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Yeri
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin KELEŞ

