Kongre Genel Programı

Tümü 1. Gün Sabah 1. Gün Öğleden Sonra 2. Gün Sabah 2. Gün Öğleden Sonra

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi

24 Nisan 2025
09:30-10:00

Açılış

  • Yüz yüze

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi

24 Nisan 2025
10:00-11:30

Davetli Konuşmacıların Konuşması

PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA -Kayseri Üniversitesi Rektörü

PROF. DR. RECEP ÇİÇEK – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı

PROF. DR. KAMİL BOSTAN – İstanbul Aydın Üniversitesi G.S.F. Gast. ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

PROF. DR. GÜLDEN BAŞYİĞİT KILIÇ – Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

  • Yüz yüze

1. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1

Moderatör: Prof. Dr. Bilgehan GÜLCAN
24 Nisan 2025
11:45-12:45

Turist Rehberliğinde Uzmanlaşma Üzerine Bir Literatür İncelenmesi

CEM TÜMER


Otel Çalışanlarının Sıfır Atık Bilgileri ve Çevresel Kaygıları Üzerine Bir Literatür İncelenmesi

KÜBRA RUKİYE ŞENDUR

Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı: TR-I Kriterleri ve Turizm Sektörünün Etkileri

DOÇ. DR. MEHMET BAHAR
ÖĞR. GÖR. SİNAN BARAN BAYAR

Sürdürülebilir Gastronomiyle Bütünleşen Toprak Etiği ve Fitoterapi: Doğadan Sofraya Yeni Bir Yaklaşım

Öğr. Gör. Sinan Baran BAYAR
Büşra KAYA
Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa

Yeşil Konaklama İşletmeleri ve Müşteri Deneyimi

Fulya Gülşen ALTINSOY

  • Yüz yüze

1. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2

Moderatör: Prof. Dr. Kamil BOSTAN
24 Nisan 2025
11:45-12:45

Gastronomide Karbon Ayak İzi Kavramı

DOÇ. DR. EMRE HASTAOĞLU


Geleneksel Artizan Türk Peynirlerinin Liyofilize Edilmesi ve Duyusal Analizler

EBRU YILDIRIM
CELAL CAN YALÇINER
DOÇ. DR. İLKAY YILMAZ

Alternatif Protein Kaynakları İle Et Benzeri Ürün Üretiminde Yeni Eğilimler: 3D Baskı Teknolojisi Uygulamaları 

DOÇ. DR. AZİM ŞİMŞEK

Gastronominin, Gıda Krizi ve Yapay Et Tüketimine Bakış Açısı Üzerine Bir Literatür İncelenmesi

TUĞBA AKKURT DÜZGÜN

  • Yüz yüze

1. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu

Moderatör: Prof. Dr. Gülden BAŞYİĞİT KILIÇ
24 Nisan 2025
11:45-12:45

Kolajen Hidrozilat İçeren, Şeker İlavesiz, Antioksidanı Yüksek Laktozsuz İçecek Üretimi

ÖĞR. GÖR. GÖKÇE GENÇ
HAYRİYE ERDOĞAN
RÜMEYSA ÇAKMAK


Kozalak Şurubu: Geleneksel Bir Şifa Kaynağı

ARŞ. GÖR. ESRANUR TANCELAL CAN YALÇINER
ARŞ. GÖR. SEBAHAT
ÖZDEMİR, DR. NADİDE
SEYHUN, PROF. DR. RASİM ALPER ORAL

Farklı Bakliyat Aquafabalarının Kullanım Potansiyeli

GÜLŞAH TURHAN
ARŞ. GÖR. BURCU SARI GENÇAĞ

Fonksiyonel Gıda Yaklaşımı: Dut Kurusu İle Kakaolu Fındık Kreması Geliştirme

İLAYDA YILMAZ
AYLİN AYDIN
BERFİN MAVİŞ ÇÖÇELLİ
ABDULLAH HOCAOĞULLARI
ARŞ. GÖR. BURCU SARI GENÇAĞ

  • Yüz yüze

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi

24 Nisan 2025
13:00-14:30

Öğle Yemeği (Uçhisar Kaya Suit Otel)

2. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1

Moderatör: Doç. Dr. Mehmet BAHAR
24 Nisan 2025
14:30-15:30

İç Göç Turizm Girişimciliği ve Kırsal Kalkınma Üzerine Bibliyometrik Analiz

PROF. DR. ECE KONAKLIOĞLU
ARŞ. GÖR. FATIMA TÜZZEHRA ALBAYRAK

Türkiye Turizmine Yönelik Güvenlik Algısı Nasıl Kuruluyor? Travel Weekly Üzerinden Söylem Analizi

MUHAMMED MELİK BAYAM
DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT

En İyi Turizm Köyü Mustafapaşa’nın Yaşam Döngüsü Analizi

BERİVAN GEZMİŞ
DR. SEZİ AYDIN
YETKİN BULUT

Unutulmaya Yüz Tutmuş Su Değirmenleri: Yomra İlçesi Örneği

AYLA NUR ÇAKIROĞLU
DİDEM BAYRAK
NERGİZ GÜNGÖR
AYŞE ŞAHİN

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Sorumlu Turizm ve Destinasyonların Gelişimi

Fulya Gülşen ALTINSOY

  • Yüz yüze

2. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2

Moderatör: Prof. Dr. Saniye Gül GÜNEŞ
24 Nisan 2025
14:30-15:30

Selçuklu ve Beylikler Dönemi Mutfak Kültürü

UZMAN EZGİ ETER
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK


Gökçeada Yöresel Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma: Cicirya Pidesi

DOÇ. DR. SERDAR EGELİ
ÖĞR. GÖR. MEHMET GÜL
ÖĞR. GÖR. ÖZKAN YAZAR

Hardaliye İle Et Yemekleri Eşleşmesinin Araştırılması

CELAL CAN YALÇINER
DOÇ. DR. İLKAY YILMAZ

Hem Karnım Doysun Hem Aşım Dursun: Lotfi Zade’den Alev Alatlı’ya Bulanık Mantık ve Selçuklu Gastronomisi

PROF. DR. BAŞAK BURCU EKE

  • Yüz yüze

2. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu

Moderatör: Doç. Dr. Hande BALTACIOĞLU
24 Nisan 2025
14:30-15:30

Vegan Beslenmeye Yönelik Alternatif Süt Ürünleri Uygulamalarında Kestane Sütü; Tiramisu Örneği

ASENA UMAY BEĞEN
DOÇ. DR. OYA ÖZKANLI


Aquafaba İle Bitki Bazlı Fonksiyonel Dondurma Üretimi

ŞEYDA İNALOĞLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ NADİDE SEYHUN
DR. ÖĞR. ÜYESİ SUZAN TİREKİ

Sürdürülebilir Turizm Bağlamında Somut Olmayan Kültürel Miras: Kapadokya Mutfağı

ÖĞR. GÖR. YEŞİM TÜRKER

Gaziantep Mutfağına Özgü Alternatif Ürün Geliştirme: Tarhun Otlu Antep Peyniri

İLAYDA TUNÇERDEM
DOÇ. DR. OYA ÖZKANLI

  • Yüz yüze

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi

24 Nisan 2025
15:30-15:45

Kahve Molası

3. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1

Moderatör: Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
24 Nisan 2025
15:45- 16:45

Metaverse ve Sanal Gastronomi Deneyimleri: Dijital Restoranlar, Sanal Tat Testleri ve AI Tabanlı Lezzet Simülasyonları

BÜŞRA KAYA
ÖĞR. GÖR. SİNAN BARAN BAYAR
ARŞ. GÖR. YUNUS EMRE KARAMAN


Gastronomi Ve Sıfır Atık Kavramları Üzerine Bir Derleme

İREM BAĞCI
DOÇ. DR. CEM BALTACIOĞLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ EZGİ DEMİR ÖZER

Yiyecek ve İçecek Rotaları İle İlgili Makalelerin Bibliyometrik Analizi

MEHMET ÖLÇÜCÜ
DOÇ. DR. METİN SÜRME

Gastronomi Kültüründe Bozulma: Gastrovandalizm Kavramı ve Etkileri

RANA NUR DEMİR
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ

  • Yüz yüze

3. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: Konferans Salonu

Moderatör: Doç. Dr. İlkay YILMAZ
24 Nisan 2025
15:45- 16:45

Nörogastronomi Konulu Çalışmların Bibliyometrik Bir Analizi

DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ ILGAZ
ÖĞR. GÖR. ÖZLEM YILDIRIM

Animasyon Filmlerinde Gastronomi Temasının Seyahat Etme Niyetine Etkisi

BETÜL KAHVECİ
DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT

 

  • Yüz yüze

3. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H2

Moderatör: Prof. Dr. Recep ÇİÇEK
24 Nisan 2025
15:45- 16:45

Gelenekselden Moderne: Salep İle Fonksiyonel Bir İçecek Geliştirme Süreci

DOÇ. DR. ALEV SÖKMEN
ARŞ. GÖR.  YAĞIZ BATUHAN ERASLAN
ARŞ. GÖR. AHMET TUĞRUL KARAMUSTAFA


Niğde Mutfak Kültüründe Alay Ekmeği: Etnogastronomik Bir Araştırma

ÖĞR. GÖR. ŞİNASİ ÖZMEN

Vegan ve Glütensiz Sağlıklı Atıştırmalık: Kraker Örneği

SUDE SENA TULUK
DR. ÖĞR. ÜYESİ NURTEN BEYTER

Tutmacı’nın Çeviri Eseri Tabiatname İle Hıltlar Teorisi Kapsamında Şerbet ve Yemek Eşleşmeleri

PROF. DR. HAKAN TURGUT
ÖĞR. GÖR. SERVET KAZIM GÜNEY

  • Yüz yüze

4. Oturum

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleşkesi Salon: H1

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi DEMİR ÖZER
24 Nisan 2025
16:45- 17:45

Herşey Dahil Sistemde Otel Tüketicilerinin Açık Büfe Davranışları: Antalya Lara Bölgesinde Beş Yıldızlı Otel İşletmesinde Örnek Olay Çalışması

DOÇ. DR. OLCAY KİLİNÇ
DOÇ. DR. UĞUR KİLİNÇ


Füzyon Mutfağın Gastronomi Turizmine Katkısı Bağlamında Bir Ürün Geliştirme: İnci Kefalli Çin Pilavı

BÜŞRA ELEM YILDIRIM
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHRA BULUT

Füzyon Mutfağı Akımının Dünya Mutfakları Kapsamında Sentezlenmesi: Türk ve Meksika Mutfağı

SUDE YILDIZDÖKEN
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHRA BULUT

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Çevresindeki Tıbbi-Aromatik Bitkilerin İncelenmesi: Sağlık, Kırsal Kalkınma ve Bölge Turizmine Katkıları

ÖĞR. GÖR. HİKMET HABERAL
ERSİN UĞUR AYDIN

  • Yüz yüze

MS Teams

25 Nisan 2025
09:45-10:00

MS Teams Online Oturum Hazırlıkları

  • Online

1. Oturum

MS Teams ODA 1

Moderatör: Doç. Dr. Mehmet BAHAR
25 Nisan 2025
10:00 – 11:15

Turizm Literatüründe Yapay Zekanın Gelişimi: Tarihsel Bir Perspektif ve Çağdaş Bakış Açıları

DR. ÖĞR. ÜYESİ BURAK ATASOY


Yerel Aktiviteler ve Ürünlerle Alternatif Turizmin Ege’deki İyi Örnekleri

EMRE CAN YÜCEOĞLU

Demans Kafelerin Rekreasyon Bağlamında Değerlendirilmesi

NELİZ ÇETİNER

Gastronomi Turizminde Dijital Haklar ve Etik İlkeler

DR. ÖĞR. ÜYESİ BEGÜM İLBAY VATAN

Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonu Üzerine Bir Literatür İncelemesi

HELİN SİDAR GÜNEŞ

Oda 1: https://kpdk.link/ODA110001115
  • Online

1. Oturum

MS Teams ODA 2

Moderatör: Prof. Dr. Saniye Gül GÜNEŞ
25 Nisan 2025
10:00 – 11:15

Determining Factors Affecting Sustainable Employability; Evidence from Restaurant Staff

DOÇ. DR. MONA BOUZARİ


Determining the Outcomes of Green Organizational Culture in Restaurants; Evidence from Restaurant Staff

DOÇ. DR. MONA BOUZARİ

DR. ÖĞR. ÜYESİ NESRİN TUNCAY

ÖĞR. GÖR. FURKAN TİRALİ

Modernleşmenin Yerel Yemek Kültürü Üzerindeki Etkisi

DR. ÖĞR. ÜYESİ NESRİN TUNCAY

Characteristics of Food Trends and Its Evolution

ÖĞR. GÖR. FURKAN TİRALİ

Sustainability in Gastronomy: Zero Waste Strategies

PROF. DR. NESRİN M. BAHÇELERLİ
DR. ÖĞR. ÜYESİ SALİM AKYÜREK

Oda 2: https://kpdk.link/ODA210001115
  • Online

1. Oturum

MS Teams ODA 3

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi DEMİR ÖZER
25 Nisan 2025
10:00 – 11:15

Yemek Tercihlerinin Arkasındaki Duygusal Bağlantılar

DR. ÖĞR. ÜYESİ MELTEM KÖKSAL

Gastronomik Kültürel Miras Kapsamında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Yeri

DR. GÜRAY KARACIL

1453 – 1500 Yılları Arasında İstanbul’da Sokak Lezzetleri ve Halkın Tüketim Alışkanlıkları

ÖĞR. GÖR. BURA ÖZGÜL

Gastronomi Perspektifinde Veblen, Gösterişçi Tüketim ve Veblen Etkisi: Bir Bibliyografî Çalışması

ALPEREN KÖK
DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜŞRA SAĞDIÇ

Endüstri 4.0 ve Sanal Restoranların Yükselişi: Bulut Mutfak Modellerinin Kavramsal Analizi

ÖĞR. GÖR. TUĞÇE SOYADLI

Oda 3: https://kpdk.link/ODA310001115
  • Online

1. Oturum

MS Teams ODA 4

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ali ILGAZ
25 Nisan 2025
10:00 – 11:15

Tarihten Sofraya: Geleneksel Bir Tatlı Olarak Lök

ALEYNA MUTLU
DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET EMİRMUSTAFAOĞLU

Kirli Hanım Peyniri

CAN DEMİR
DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET EMİRMUSTAFAOĞLU

Turizm İşletmelerinde Sıfır Atık Yeterliliği ve Gıda Atıklarının Ayrıştırma Verimliliği İstanbul Örneklemesi

ÖĞR. GÖR. TÜRKER AZİM HORUZOĞLU

Samsun Yöresel Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetlerinin Değerlendirilmesi

DR. ÖĞR. ÜYESİ SERPİL KAYA

Amarant’ın Mutfakta Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

ELİF CAN
DOÇ. DR. YENER OĞAN

Oda 4: https://kpdk.link/ODA410001115
  • Online

MS Teams

25 Nisan 2025
11:15 – 11:30

Kahve Molası

  • Online

2. Oturum

MS Teams ODA 1

Moderatör: Doç. Dr. Mehmet BAHAR
25 Nisan 2025
11:30 – 12:45

Nörogastronomide Çoklu Duyusal Algı: Lezzet Deneyiminin Bilişsel ve Duyusal Boyutları – Sistematik Derleme

EYLÜL BİLGİN
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK

Yenilebilir Böceklerin Görsel Medya Perspektifinden Değerlendirilmesi

BÜŞRA ŞANLI
DOÇ. DR. MEHMET KABACIK

Restoranlarda Helal Gıda Sertifikasyonu ve Uygulamalarının Araştırılması

NEFİSE TOP
İLAYDANUR GÜVEN
FATMA NUR ARAS
ŞEYMA NUR YÜREKTÜRK
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ

Gastronomi Öğrencilerinin Helal Gıda Konusundaki Bilgi ve Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesi

NEFİSE TOP
İLAYDANUR GÜVEN
FATMA NUR ARAS
ŞEYMA NUR YÜREKTÜRK
DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE ERDEM BÜYÜKKİRAZ

Adana Kebabının Tarihi ve Kurumsal Yolculuğu Üzerine Bir İnceleme

ÖĞR. GÖR. SEDAT DEĞİŞGEL

Oda 1: https://kpdk.link/ODA111301245
  • Online

2. Oturum

MS Teams ODA 2

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Nesrin TUNCAY
25 Nisan 2025
11:30 – 12:45

Göçmen Mutfak Kültüründe Yavaş Yemek (Slow Food) Hareketi

DR. TANER AKKOÇ

Türkiye’nin Yenilebilir Mantar Çeşitleri

ASLI TUNÇ

Gastronomi Rehberliğinde Uzmanlaşma

PROF. DR. KENAN GÜLLÜ
ARŞ. GÖR. DİDEM BILDIRCINGİL

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Sürdürülebilirlik: Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Üniversiteler Üzerine Bir İnceleme

DR. ÖĞR. ÜYESİ EFE KAAN ULU

Bayburt’un Yenilebilir Yabanî Otları ve Bu Otlardan Yapılan Yemekler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER CEYHUN APAK
DR. ÖĞR. ÜYESİ HAMİ ÜNLÜ
ÖĞR. GÖR. MİRAÇ İLYAS KIVANÇ

Oda 2: https://kpdk.link/ODA211301245
  • Online

2. Oturum

MS Teams ODA 3

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi DEMİR ÖZER
25 Nisan 2025
11:30 – 12:45

Bayburt’un Yenilebilir Yabanî Otları ve Bu Otlardan Yapılan Yemekler

ÖĞR. GÖR. DAMLA SARI

Arı Ürünlerinin Fonksiyonel Devrimi: Üretimden Gastronomiye ve Gıda Teknolojilerine Sürdürülebilir Yaklaşımlar

ÖĞR. GÖR. DR. SİNEM TÜRK ASLAN

Geleceğin Sofralarına Teknolojik Bir Bakış: 3D Gıda Baskısı

ELVAN GÖKÇEN TOPBAŞ
PROF. DR. KEZBAN CANDOĞAN

Alglerin Gıda ve Gastronomi Alanında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

ELİF ÇİĞİLTEPE
DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA DEDEBAŞ

İlibada Bitkisinin Gastronomi Alanındaki Önemi

ELİF ÇİĞİLTEPE
DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA DEDEBAŞ

Oda 3: https://kpdk.link/ODA311301245
  • Online

2. Oturum

MS Teams ODA 4

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Mine ERDEM BÜYÜKKİRAZ
25 Nisan 2025
11:30 – 12:45

Farklı Pişirme Yöntemlerinin Patatesin Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Kalitesi Üzerindeki Etkisi

AHSEN GEMİCİ
ARŞ. GÖR. ERKAN KAHRAMAN
BURAK CIRIK
DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE OLUM

Sürdürülebilir Gıda Üretiminde Sensör Tabanlı İzleme Sistemlerinin Kullanımı

GANİME BEYZANUR VAR
DOÇ. DR. CEM OKAN ÖZER

Fermente Sucuk Üretim Teknolojisinin Çevresel Etkileri ve Sürdürülebilir Üretim Yaklaşımı

SEVGİ ARSLAN
DOÇ. DR. CEM OKAN ÖZER

Türkiye’de Satışa Sunulan Protein Barların Besin Etiketlerinin İncelenmesi

ARŞ. GÖR. MELİKE NUR ÇELİKAYAR
ARŞ. GÖR. BAHAR YALÇIN
ALEYNA BALIK

Karmin Gıda Katkı Maddesinin Gıda Sanayide Kullanım

İLAYDA ELİBOL

Oda 4: https://kpdk.link/ODA411301245
  • Online

MS Teams

25 Nisan 2025
12:45 – 14:00

Öğle Arası

  • Online

3. Oturum

MS Teams ODA 1

Moderatör: Doç. Dr. Mehmet BAHAR
25 Nisan 2025
14:00-15:30

Yiyecek-İçecek Sektöründe Finansal Teknoloji (Fintek) Çözümleri: Bir Literatür İncelemesi

DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET BEYAZGÜL

Soğan Kabuklarının İşlenerek Antoksidan Özellik Kazandırılmış Sos ve Krema Halinde Mutfaklarda Kullanımı

MELTEM GÜLEŞ
DOÇ. DR. GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI

Yiyeceklerin Psikolojik ve Duygusal Etkileri

UĞUR CAN AYKANAT

Yerel Ürünlerin Markalaşması: Kenger Kahvesinin Coğrafi İşaret Potansiyeli ve Turizmdeki Yeri

YAĞMUR DEĞERLİ
ARŞ. GÖR. DOĞAN ÇAPRAK

Gökçeada (İmroz) Keçi Sütünün Pazarlanması

ALEYNA DİNÇ
DR. ÖĞR. ÜYESİ SENEM ERGAN

Türkiye’de Michelin Restoranların Ulaşılabilir Tarafı: Bib Gourmand Restoranlara Yönelik Tüketici Tutumu

DR. SEZİ AYDIN
PROF. DR. YETKİN BULUT
DOÇ.DR. ZUHAL ÇİLİNGİR ÜK

Oda 1: https://kpdk.link/ODA114001515

 

  • Online

3. Oturum

MS Teams ODA 2

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ali ILGAZ
25 Nisan 2025
14:00 – 15:15

Sosyal Medyada Gastronomik Rota ve Kültürel Deneyim Paylaşımları: Instagram Hashtag İncelemesi

ARŞ. GÖR. DR. RAGIP UÇAK

Siirt’in Gastronomik Kimliği: Yerel Yiyecek Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Çalışma

EYÜP UYANIK
BEYZA İNAN
MEHMET ESKİOCAK
DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜL DAMLA KILIÇ

Sürdürülebilir Restoranlar ve Yeşil Nesil Restoran Hareketi

DR. ELİF DİKMEN DİRİÖZ

Gastronomi ve Sanatın Buluşma Noktası: Yenilebilir Sanat

BETÜL KARABIYIK
ARŞ. GÖR. SAMET CAN AKSU

Oda 2: https://kpdk.link/ODA214001515
  • Online

3. Oturum

MS Teams ODA 3

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi DEMİR
25 Nisan 2025
14:00 – 15:15

Amla (Phyllanthus emblica L.) Bitkisinin Kanser Hücreleri Üzerindeki Antikanser Aktivitesinin Araştırılması

SAADET KÖSE
DR. ÖĞR. ÜYESİ SEVİNÇ TAY

Glutensiz Gıda Üretiminde Pirinç Ununun Önemi

SEVDE KARA YİĞİT
DR. KATİBE SİNEM CORUK
DOÇ. DR. HANDE BALTACIOĞLU

Fonksiyonel Besin

FATMA EBRAR ÖZTÜRK
DOÇ. DR. HANDE BALTACIOĞLU

Aydın İli Yöresel Yemeklerinin Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin İncelenmesi

ARŞ. GÖR. BAHAR YALÇIN
ARŞ. GÖR. MELİKE NUR ÇELİKAYAR
İLAYDA BALIKCI

İç Göç, Turizm Girişimciliği ve Kırsal Kalkınma Üzerine Bibliyometrik Analiz

Arş. Gör. Fatıma Tüzzehra ALBAYRAK
Prof. Dr. Ece KONAKLIOĞLU

Gastronomik Kültürel Miras Kapsamında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Yeri

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin KELEŞ

Oda 3: https://kpdk.link/ODA314001515
  • Online