Kongre Hakkında

Hakkında

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçladığımız Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi‘ni, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli aydınlardan biri olan ve Üniversitemizin kurucusu Alev Alatlı‘nın anısına, 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlemekten büyük bir onur duyuyoruz.

Kongremiz gastronomi, gıda, turizm ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan akademisyenlerin araştırmalarını paylaşabilecekleri, disiplinler arası etkileşimlerin ve iş birliklerinin güçlendirileceği bir platform sunmayı hedeflemektedir.

Kapadokya Üniversitesi’nin temel değerleri olan “Akıl, Ahlak, Adalet, Adap” ilkeleri doğrultusunda düzenlenen bu kongrede gastronomi turizminden moleküler gastronomiye, coğrafi işaretli ürünlerden sürdürülebilir gıda inovasyonlarına kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacaktır.

Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz kongremiz, katılımcı akademisyenlere verimli bir bilimsel paylaşım ortamı sunmayı ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı amaçlamaktadır.

Alev Alatlı’nın anısını yaşatmak ve onun vizyonuna uygun bir bilimsel etkinlik gerçekleştirmek amacıyla düzenlediğimiz bu kongrede sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Hakkında

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçladığımız Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi‘ni, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli aydınlardan biri olan ve Üniversitemizin kurucusu Alev Alatlı‘nın anısına, 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlemekten büyük bir onur duyuyoruz.

Kongremiz gastronomi, gıda, turizm ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan akademisyenlerin araştırmalarını paylaşabilecekleri, disiplinler arası etkileşimlerin ve iş birliklerinin güçlendirileceği bir platform sunmayı hedeflemektedir.

Kapadokya Üniversitesi’nin temel değerleri olan “Akıl, Ahlak, Adalet, Adap” ilkeleri doğrultusunda düzenlenen bu kongrede gastronomi turizminden moleküler gastronomiye, coğrafi işaretli ürünlerden sürdürülebilir gıda inovasyonlarına kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacaktır.

Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz kongremiz, katılımcı akademisyenlere verimli bir bilimsel paylaşım ortamı sunmayı ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı amaçlamaktadır.

Alev Alatlı’nın anısını yaşatmak ve onun vizyonuna uygun bir bilimsel etkinlik gerçekleştirmek amacıyla düzenlediğimiz bu kongrede sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Önemli Tarihler

Özet Gönderimi İçin Son Tarih:  23 Mart 2025
  Katılım Ücreti Ödeme:  20 Mart – 5 Nisan 2025
Kongre Programının İlanı:  18 Nisan 2025
Kongre Tarihi:  24-25 Nisan 2025
Tam Metin Son Gönderim Tarihi
(Tam Metin Zorunluluğu Yoktur): 
15 Mayıs 2025
ISBN’Lİ Bildiri Kitabının Yayınlanması
(Özet ve Tam Metin Kitapları): 
30 Haziran 2025

Önemli Tarihler

Özet Gönderimi İçin Son Tarih: 
23 Mart 2025
  Katılım Ücreti Ödeme: 
20 Mart – 5 Nisan 2025
Kongre Programının İlanı: 
18 Nisan 2025
Kongre Tarihi: 
24-25 Nisan 2025
Tam Metin Son Gönderim Tarihi
(Tam Metin Zorunluluğu Yoktur): 
15 Mayıs 2025
ISBN’Lİ Bildiri Kitabının Yayınlanması
(Özet ve Tam Metin Kitapları): 
30 Haziran 2025
Sponsorlar

Sponsorlarımız

Konuşmacılar

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA

Kayseri Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Recep ÇİÇEK

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Kamil BOSTAN

İstanbul Aydın Üniversitesi G.S.F. Gast. ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı
Konuşmacılar

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA

Kayseri Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Recep ÇİÇEK

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Kamil BOSTAN

İstanbul Aydın Üniversitesi G.S.F. Gast. ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı